Етикети

, , , ,

20131205_0008

Когато дойдоха, извънземните бяха експлицитно ясни. Казаха, че са дошли да правят бизнес, нашите политически и религиозни различия не ги интересуват, нашите войни са по детски смешни, а модата ни е направо ужасна. По-непрактични хора от нас не били виждали никъде из Вселената. Един дори каза – е, те не са точно хора, но го накараха да млъкне.

Та, идвайки да правят бизнес, те веднага пуснаха обяви, че търсят хора за работа. В тия обяви често пишеше: търсим хора с чиста съвест, или пък трябват ни хора, мързелували цял живот, или необходими са ни човеци за наблюдение на нощното небе, без познания в астрономията, пишеха също и че наемат лица с пълна амнезия, хора анацефали или доказани идиоти и други такива.

Когато те пуснаха обявите си, всички решиха, че пришълците имат чудесно чувство за хумор и са решили да си правят мисловни каламбури и шеги. Онези обаче уточниха – вашият хумор ни се струва безобразно безполезен и затова, моля, четете точно каквото сме написали.

Естествено, доста хора с висока квалификация бяха подлъгани от високите обещани заплати и кандидатстваха за работа, изпращайки CV-та с всичките си квалификации. И точно тези получаваха отговори от рода: не сте добре, или по-учтиво – не сте квалифицирани за предлаганата работа, или пък, нивото ви на образование е непреодолима пречка и не може да ви наемем. Не бяха деликатни пришълци…ТУК